VREMEA. ANM a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi VREMEA pe regiuni

VREMEA. ANM a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi VREMEA pe regiuni
Publicat: 14/09/2015, 14:05

În Banat, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă, iar în zilele de 17 și 18 septembrie chiar deosebit de caldă, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de până la 33 — 34 de grade. Începând cu data de 19 septembrie, vremea se va răci, astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de 22 — 23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 și 18 grade, în prima săptămână, și între 10 și 12 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea pentru averse, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 19 septembrie, când acestea pot apărea zilnic.

În Crișana, în primele zile ale intervalului, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în zilele de 17 și 18 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 33 — 34 de grade. Din 19 septembrie, vremea se va răci, astfel încât, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 22 — 23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 și 18 grade, cu excepția nopților din perioada 22 — 27 septembrie, când se vor situa doar între 10 și 12 grade. Aversele își vor face apariția aproape zilnic, după data de 19 septembrie.

Pentru regiunea Transilvaniei, meteorologii estimează o vreme ce se va încălzi treptat la începutul intervalului, devenind chiar deosebit de caldă în perioada 17 — 19 septembrie, când vor fi maxime, în medie regională, cuprinse între 30 și 32 de grade. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor ajunge la medii de 20 — 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 10 și 14 grade, în prima săptămână și între 8 și 10 grade, în cea a doua săptămână. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 20 — 24 septembrie.

Potrivit ANM, în primele zile ale intervalului, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în perioada 17 — 19 septembrie, când vor ajunge la medii de 31 — 32 de grade. După acest interval, vremea se va răci, iar temperaturile diurne, în medie regională, vor oscila între 20 și 22 de grade, valori apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. În nopțile din perioada 15 — 21 septembrie, temperaturile minime se vor încadra, în medie, între 12 și 16 grade, iar în restul intervalului se vor situa în jurul valorii de 10 grade. În jurul datei de 20 septembrie, vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea și în intervalul 21 — 26 septembrie.

În Moldova, vremea se va încălzi treptat în primele zile și va deveni caldă pentru această perioadă, mai ales între 17 și 19 septembrie, când vor fi temperaturi maxime cuprinse, în medie regională, între 28 și 30 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scădea, până la 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 16 grade, cu excepția ultimelor nopți, când se vor apropia de 10 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 19 septembrie.

În Dobrogea, în prima săptămână, temperaturile maxime vor crește ușor, de la medii regionale de 22 — 23 de grade, până în jurul valorii de 26 de grade, în perioada 18 — 20 septembrie, după care, în cea de-a doua săptămână, vor scădea spre medii de 22 de grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 14 și 17 grade, pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare începând cu data de 22 septembrie.

În Muntenia, în primele zile ale intervalului, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor ajunge, pe 18 și 19 septembrie, la o medie regională de 30 de grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne de până la 24 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 13 și 16 grade, mai puțin în ultimele nopți, când se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 20 — 23 septembrie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în 18 și 19 septembrie, când temperaturile maxime vor ajunge la medii regionale în jurul valorii de 30 de grade. Apoi, vremea se va raci treptat, iar în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de până la 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Minimele nocturne vor oscila, în medie, între 13 și 16 grade, exceptând ultimele nopți când se vor situa în jurul valorii de 12 grade. După data de 20 septembrie sunt așteptate și câteva averse.

La munte, până în jurul datei de 18 septembrie, vremea se va încălzi treptat, valorile termice diurne ajungând, în medie, la 24 de grade, după care se va răci, astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi valori maxime în jurul a 14 grade. În nopțile din perioada 17 — 20 septembrie, mediile temperaturilor minime se vor încadra între 12 și 14 grade, iar în restul intervalului se vor situa între 6 și 10 grade. Ploile vor avea o probabilitate mai mare de apariție după data de 20 septembrie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, scrie Agerpres.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie...
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Orașul din România în care casele de peste 1,5 milioane se vând ca pâinea caldă....
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat că avea o relație cu un...
Ucraina se pregătește să arunce în luptă brigada de soldați antrenată în Franța, dotată cu...
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un...
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Ce măsuri dure ar putea lua Guvernul, după ce Bruxelles a avertizat că economia nu...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Ei sunt Florin și Axinia, doi dintre cei 9 români care au murit în urma...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Obligatoriu pentru românii care au buletin! Trebuie să anunțe în termen de 24 de ore
Sindromul accentului străin. Boala misterioasă căreia medicii nu-i dau de cap
Regina Întunericului și Adriana Bahmuțeanu, replici dure după întâlnirea în taină cu Honorius Prigoană. Ce...
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
Cum îl apără Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai cu părerea...
Jake Paul, șocat de gestul adversarului său, Mike Tyson: "Trebuie să mă ciupesc Tocmai am...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Inteligența Artificială prezice cu o acuratețe de peste 80% dacă un copil va fi obez